10. 1. 2009.

Čuvajte vaše pesme jer je WMP12 gladan...

Pre dan-dva je izašla beta verzija ( build 7000 ) Windowsa 7 i imao sam prilike da ga nabavim te istestiram malo ( moj brat je bio voljan da vidi kako će ga njegov komp terati i kako izgleda novi Win tako da se sav test odvijao, a i dalje odvija kod njega :) ).

Što se samog Windowsa tiče moram da priznam da sam prilično pozitivno iznenađen pošto sve teče glatko, boot je ubrzan, manja je hardverska zahtevnost itd., ali u ovoj verziji postoji i jedan jako ozbiljan bug za sve audiofile ( svi koji su ikada videli KDE4 primetiće da novi taskbar neodoljivo podseća na njega ;) ). Naime ukoliko koristite Windowsov Windows Media Plazer 12 koji je takođe u beta verziji i imate omogućeno skidanje podataka o pesmama sa neta budite sigurni da ćete završiti sa pesmama kojima fali prvih 10-ak sekundi, tj. zamenjeni su totalnom tišinom.

Na svi sreću brat je imao backup većine pesama na mom iPod-u tako da šteta nije velika, ali ovo može biti veliko upozorenje svima koji kao moj brat koriste WMP kao podrazumevani player jer se može desiti da završite sa gomilom oštećenih pesama.

Za sada je rešenje korišćenje nekog drugog playera ( da li to neko spominje AIMP :D? ) ili isključivanje opcije za skidanje podataka o pesmama sa neta ( treba napomenuti da je ovo automatksi omogućeno ako pri prvom pokretanju WMP-a izaberete Express Setup za podešavanje istog ).

Nadam se da će ovo da se reši uskoro i da neće biti sličnih, potencijalno vrlo opasnih, propusta u finalnoj verziji, a do tada moj brat koristi dobar stari WMP 11 :).

Нема коментара: