5. 2. 2009.

Mac is in da house!

E pa pozdrav svima koji citaju ova trabunjanja i naravno prvo mali kliše :): Izvinite što nisam ništa pisao već neko vreme, obaveze stegle pa se nema baš vremena :(.

Elem... Neki dan sam svoju "kolekciju" računara upotpunio jednim prelepim, mada malo starijim, Macintosh računarom. Kupio sam PowerMac G4 350MHz, 768MB RAM-a, ATI Rage 128, 20GB HDD... za neke sitne pare tako da sam se malo bacio na istraživanje OS X-a ( verovali ili ne OS X 10.4.11 radi kao sat na ovoj konfiguraciji :) ).

U sustini mi je ovaj komp namenjen prvenstveno za neka testiranja što se tice WEB developmenta, jer sam u prošlosti imao probleme sa klijentima koji su koristili Mac, tj. Safari na Win i Linuxu nisu prikazivali sajt isto kao nativni Safari na OS X-u, tj. dok su Win i Lin verzije sve prikazivale lepo, tj. onako kako treba klijenti sa OS X-om su imali neke nebuloze na ekranima tako da sam se bio pošteno otelio dok je sve proradilo :).

I tako sam ja, ozbiljan programer jelte :), rešio da upotpunim spektar svojih usluga testiranjem svakog sajta na nativnom Mac-u i njegovom OS X Safariju kako bih znao o kakvim se eventualnim problemima radi i kako ne bi više došao u situaciju da bar malo izgubim kredibilitet u očima dragocenih klijenata.

Toliko za ovaj post, već je kasno, a sutra valja poraniti do vojske ;).

Laku noć ljudi!

Нема коментара: