28. 8. 2009.

Problemi sa CVS-om...

Drugar i ja od skoro pravimo jedan dosta kompleksan program u C# i odlucili smo da koristimo CVS za source controll posto smo se dosta raspitivali i oko SVN-a i shvatili da nam i CVS sasvim zadovoljava potrebe, pogotovo kad se uzme u obzir da smo uz njega na domaćem terenu jer smo ga već dosta puta koristili ( zajedno smo radili u jednoj firmi u toku 2007 godine gde se isto koristio CVS ).

Problem je nastao kada smo odlučili da napravimo malu reorganizaciju unutar projekta i pomerili neke fajlove, nekima promenili naziv i sve to pokušali da prebacimo na CVS. Ovo smo odradili uz CVS remove starog sadržaja i CVS add novog, što je u startu dosta loša strana CVS-a jer na ovaj način gubimo podatke o istoriji fajlova jer će novi da krenu od verzije 1.0 i to je to, kao da smo od samog starta napisali to što sada postoji, dok bi SVN ukapirao šta smo uradili i sve bi bilo OK.

Ja sam bio zadužen za ovaj zadatak i sve je izgledalo kao da je prošlo u najboljem redu. Sve sam lepo commitovao i proverio da li sve radi i naravno sve je radiloo baš kako treba dok...

Oko 21h mi stiže poruka na MSN-u od drugara da sam zaboravio da commitujem sadržaj jednog novog foldera pa da odradim i to jer on ne može da nastavi da radi. Meni je već to bilo malo čudno, ali rekoh šta sada, desi se. Odem ja do tog foldera uradim CVS add - nothing to add, pa dobro rekoh, možda je CVS commit slučajno nekako preskočio taj folder, uradim ja opet commin - nothing to commit. E sad već kreće neki crv sumnje :).

Ne bude mi teško pa uradim kod sebe CVS update projekta i imam šta da vidim... CVS mi naravno nije vratio stare foldere jer su oni uspešno uklonjeni iz repozitorijuma, ali mi zato opušteno pobriše resx fajlove u novom folderu i ostavi me u čudu :). Odem u projekat, naravno neće da radi, pokušam da povratm fajlove sa CVS-a, ali ne vredi kad oni nisu na CVS-u :(.

Šta da se radi... Odradim ja opet te forme koje su oštećene ( sreća je samo što se radilo o svega 2 forme i što je projekat dobro organizovan pa se nije pogubila logika za rad sa podacima već samo sloj za prikaz podataka ) i opet ih dodam na CVS, commitujem, proverim sve i sada je sve bilo OK.

Posle ovoga moram da priznam da ostaje pomalo gorak ukus u ustima što se tiče CVS-a i da sve više razmišljamo da pređemo na SVN, ali će taj poduhvat verovatno da sačeka neki povoljniji trenutak pošto smo sada obojica prezauzeti svojim obavezama i ovim projektom tako da nemamo vremena za menjanje toga, tako da CVS za sada ima samo žuti karton, a ako dođe do crvenog ne gine mu zamena :).

P.S. Ovaj blogger polako počinje da me smara, a meni leži neiskorišćen domen kopanja.info, pretpostavljam da ću uskoro da nabacim neki wordpress tamo i da prebacim ovo blogče na domaći teren :).

6 коментара:

Avram је рекао...

Nego šta nego ćeš da pređeš na svoj domen. Blogger je za n00bove :)))

Bojan Kopanja је рекао...

Hehehehe, šta da ti kažem, n00b sam bio, ali dosta je bilo :D

Avram је рекао...

Ako ti zatrebaju neki saveti oko WP-a, slobodno pitaj iskusnog blogera :)

I instaliraj više taj SVN, da imam ja koga da pitam kad mi bude trebalo :)

Bojan Kopanja је рекао...

Hehehehe, za SVN ćemo videti šta će biti, probavao sam ga u lokalu ali mi je i on nešto čudan ( malo se razlikuje logika od CVS-a pa mi treba da se malo priviknem :) ), a za WP zahvaljujem, pitaću ako nešto zapne ;), mada evo, ako znaš neku cool temu javi mi pošto bi valjalo da imam neki "look" za početak dok ne skuckam nešto svoje :).

Avram је рекао...

Biraj: http://www.blogperfume.com/category/wordpress-theme/ :)

Ja sam tu našao temu koju trenutno koristim :)

Bojan Kopanja је рекао...

Oki doki, thx, samo moram da pogledam još neku skriptu za prebacivanje ovih postova odavde na WP, mada ako treba prebaciću ih sam, nije da ih imam milion :D.